Cinci angajaţi ai consulatului saudit din Istanbul dau declaraţii din postura de martori în investigaţia privind asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, conform televiziunii turce, NTV, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Douăzeci de angajaţi ai consulatului, printre care şi şoferul consulului, au fost audiaţi de procurori săptămâna trecută, conform unor informaţii NTV. Procurorii vor să obţină declaraţii de la 45 de angajaţi, conform CNN Turk.

Ministrul saudit de Externe Adel al-Jubeir a catalogat duminică drept o ”operaţiune scăpată de sub control” şi o ”aberaţie” uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, la începutul acestei luni, despre care prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, supranumit ”MBS”, nu a fost informat.

Riadul a recunoscut vineri că agenţi saudiţi l-au ucis pe Khashoggi, după ce acesta a intrat în consulat, însă a negat că prinţul mişteritor sau regele ar fi implicaţi.

Londra, Parisul şi Berlinul au apreciat, anterior, că ”există o nevoie urgentă de clarificare” a circumstanţelor morţii ”inacceptabile” a jurnalistului în consulatul ţării sale în Turcia.

Preşedintele american Donald Trump evocă de-acum ”minciuni” ale Riadului, după ce a catalogat iniţial drept ”credibilă” versiunea Arabiei Saudite cu privire la moartea jurnalistului.

”A fost, evident, vorba de o înşelăciune şi minciuni”, a declarat el sâmbătă seara, într-un interviu acordat The Washington Post (WP), cotidianul la care colabora Khashoggi după ce a căzut în dizgraţia puterii saudite.

Turcia va dezvălui ”întregul adevăr” despre uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi la Istanbul, a promis duminică preşedintele ţării, Recep Tayyip Erdogan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.