Cancelarul german Angela Merkel a condamnat sâmbătă ”cu forţă” moartea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi şi consideră insuficiente informaţiile despre circumstanţele decesului acestuia prezentate de autorităţile saudite, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arabia Saudită a recunoscut în noaptea de vineri spre sâmbătă moartea jurnalistului şi opozantului saudit, dat dispărut la 2 octombrie, după ce a intrat în consulatul de la Istanbul, însă a negat că a ordonat acest asasinat.

Riadul dă asigurări că jurnalistul a fost ucis în cursul unei încăierări.

”Condamnăm acest act cu toată forţa noastră”, a declarat Angela Merkel, citată într-un comunicat pe care l-a semnat împreună cu ministrul său de Externe Heiko Maas.

”Aşteptăm tranparenţă din partea Arabiei Saudite cu privire la circumstanţele decesului (jurnalistului) (...). Informaţiile disponibile despre evenimentele de la consulatul din Istanbul sunt insuficiente”.

Angela Merkel îşi exprimă ”simpatia profundă” faţă de familia victimei şi apreciază că cei vinovaţi de moartea acestuia este necesar să dea socoteală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.