Mărfuri contrafăcute, în valoare de peste 2,8 milioane de lei, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră şi de lucrătorii vamali în două containere sosite din China în Portul Constanţa Sud Agigea. Cele peste 5.700 de perechi de încălţăminte şi cele aproape 7.800 de jucării urmau să ajungă la două societăţi comerciale din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali auefectuat un control amănunţit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 5.760 perechi de încălţaminte, mărfuri contrafăcute, în valoare de 2.803.210 lei. Poliţiştii de frontieră au mai stabilit că administratorul firmei respective este un cetăţean chinez, în vârstă de 33 de ani, având reşedinţa pe raza judeţului Ilfov.

Echipele de control au verificat un alt container sosit din China în Portul Constanţa Sud Agigea. În urma verificărilor poliţiştii de frontieră au găsit 7.740 jucării (maşinuţe, cărţi de colorat şi jocuri creative) , bunuri contrafăcute, având o valoare de 70.700 lei. Marfa era destinată unei firme din Bucureşti, administrată de un cetăţean român, în vârstă de 51 de ani.

Toate bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează în ambele cazuri cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.