Un bărbat bănuit că ar fi implicat în dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi a murit într-un accident rutier "suspect", la Riad, scrie, joi, cotidianul turc Yeni Şafak, informează hurriyetdailynews.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mashal Saad al-Bostani (31 de ani), locotenent în Forţele Aeriene din Arabia Saudită, se afla printre cei 15 suspecţi care au sosit la Istanbul cu avioane private şi au părăsit Turcia în aceeaşi zi după ce au fost la consulatul Arabiei Saudite, pe 2 octombrie, când a dispărut Jamal Khashoggi, scrie cotidianul Yeni Şafak.

Publicaţia susţine că sursele pe care le citează nu au menţionat nimic despre circumstanţele producerii accidentului în care Bostani şi-a pierdut viaţa.

Editorul Abdulkadir Selvi de la Daily Hürriyet a susţinut, joi, că Mohammad al-Otaibi, consulul Arabiei Saudite la Istanbul, ar putea fi ”următoul pe lista execuţiilor”, ţinând cont de faptul că prinţul saudit Mohammad bin Salman “va face orice pentru a scăpa de dovezi”.

Publicaţia Yeni Şafak a scris, miercuri, că vocea lui Al-Otaibi poate fi auzită pe înregistrările aflate în posesia anchetatorilor turci şi care surprind momentele în care jurnalistul saudit este interogat şi apoi ucis.

Potrivit acestor înregistrări, în momentul în care consulul Al-Otaibi le-ar fi spus celor care îl interogau pe Khashoggi să "o facă în altă parte" pentru că altfel el va avea probleme, i s-a spus: “taci sau nu vei mai trăi atunci când te întorci în Arabia Saudită”.

Mohammad al-Otaibi s-a întors în Arabia Saudită pe 16 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.