Un judecător american a aprobat un acord dintre Tesla, directorul general Elon Musk şi Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), referitor la tweet-urile acestuia în care promitea că va retrage compania de la bursă, semnalând încheierea unei perioade tumultoase pentru investitori, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile Tesla au urcat marţi cu până la 5,5%, la 273,88 dolari pe unitate, revenind ulterior la 271,63 dolari pe unitate. În pofida acestei creşteri, preţul acţiunilor Tesla este cu peste 20% sub nivelul de pe 6 august, cu o zi înainte ca Musk să anunţe pe Twitter că se gândeşte să retragă compania  de la bursă şi că are finanţarea asigurată.

Judecătorul Alison Nathan, de la un tribunal districtual din New York, a aprobat moţiunea depusă de SEC, referitoare la acordul cu Tesla şi Musk.

Un purtător de cuvânt al Tesla a confirmat acordul, dar a spus că producătorul auto nu face alte comentarii.

Potrivit acordului cu SEC, Musk a acceptat plata unei amenzi de 20 de milioane de dolari şi să se retragă din funcţia de preşedinte, pe care nu va mai avea dreptul să o ocupe timp de trei ani.

Tesla va plăti la rândul ei o amendă de 20 de milioane de dolari, dar nu a fost acuzată de fraudă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.