Poliţiştii au întocmit, în urma acţiunilor derulate, în ultima săptămână, pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare, 79 de dosare penale, 53 de persoane fiind prinse în flagrant. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 120.000 de lei şi 10.000 de euro, anunţă Poliţia Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 5 - 12 octombrie, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi a Poliţiei Române, poliţiştii de la transporturi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Poliţia Română.

Astfel, poliţiştii au făcut controale în 402 staţii de cale ferată şi au patrulat în 400 de trenuri de călători. De asemenea, au făcut 20 de percheziţii şi au desfăşurat 9 acţiuni pentru combaterea pescuitului şi comerţului ilegal, a contrabandei, precum şi a migraţiei ilegale.

Pe parcursul acţiunilor, au fost prinse opt persoane date în urmărire naţională sau internaţională, fiind găsiţi cinci minori lipsiţi de supraveghere şi cinci persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate.

Conform sursei citate, în total, au fost întocmite 79 de dosare penale, în principal pentru contrabandă, evaziune fiscală, furt, distrugere, falsuri şi uzuri de fals, pescuit ilegal şi pentru infracţiuni la regimul circulaţiei.

De asemenea, 53 de persoane au fost prinse în flagrant delict, iar 15 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. Faţă de 11 s-a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar faţă de două s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pentru neregulile depistate, poliţiştii au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 29.000 de lei şi au ridicat, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 123.080 de lei şi de 10.550 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.