Reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) au anunţat, vineri, că asistenta medicală Mariana Luceanu care a făcut greva foamei a lipsit în mod repetat de la serviciu, în perioada 6 – 20 august, încălcând prevederile contractului individual de muncă şi Regulamentul Intern. Potrivit conducerii spitalului, asistenta nu ar fi la prima abatere disciplinară, mai fiind sancţionată de două ori până acum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Motivele de fapt ale desfacerii disciplinare a contractului individual de muncă sunt săvârşirea unor abateri de la regulile de disciplină a muncii, respectiv: în data de 06.08.2018 doamna Luceanu Mariana a lipsit de la serviciu în intervalul orar 07:00 - 12:00, în data de 08.08.2018 a lipsit de la serviciu începând cu ora 10:00. Absenţe nemotivate de la serviciu, conform programării din graficul de lucru pentru luna august, respectiv în zilele de 09.08.2018, 13.08.2018, 14.08.2018, 16.08.2018, 20.08.2018, fapt pentru care a fost necesară modificarea graficului de lucru pentru a se asigura urgenţele şi bunut mers al programului operator”, au transmis, vineri, reprezentanţii SUUB, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, situaţia ”nu are legătură cu faptele sau aspectele sesizate în media de doamna Luceanu Mariana ca avertizor de integritate, ci se referă strict la încălcări ale prevederilor contractului individual de muncă şi Regulamentului Intern al SUUB, doamna nefiind la prima abatere disciplinară la locul de muncă, abateri pentru care a mai fost sancţionată de două ori”, se mai arată în comunicat. 

Reprezentanţii SUUB spun că decizia desfacerii contractului de muncă a fost luată în unanimitate de Comisia de disciplină.

Asistenta de la Spitalul Universitar din Bucureşti care a făcut greva foamei a declarat, vineri, că a fost concediată pentru ”absenţe nemotivate”, dar susţine că adevăratul motiv este faptul că a adus în atenţia publicului problemele din unitatea medicală.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a explicat faptul că decizia a fost luată de către Comisia de disciplină a unităţii, în concluziile căreia nu se poate interveni, însă afirmă că, în urma controalelor, s-a stabilit că o parte dintre aspectele sesizate de asistenta medicală Mariana Luceanu sunt adevărate. În plus, Pintea a spus că s-a verificat modul de cheltuire a banilor la Spitalul Universitar, existând suspiciunea unor ”probleme de natură penală”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.