Academia Americană de Film va anunţa, pentru prima dată, toate cele nouă liste scurte de nominalizări la Oscar - la categoriile „cel mai bun film într-o limbă străină”, „cel mai bun scurtmetraj de animaţie”, „cel mai bun documentar”, „cel mai bun scurtmetraj documentar”, „cel mai bun scurtmetraj live-action”, „cel mai bun machiaj/coafură”, „cele mai bune efecte vizuale”, „cea mai bună coloană sonoră originală” şi „cel mai bun cântec original” - în aceeaşi zi, la mijlocul lunii decembrie, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cazul a 15 dintre cele 24 de categorii ale premiilor Academiei, inclusiv „cel mai bun film”, membrii organizaţiei din bresle relevante aleg nominalizaţii din întreaga paletă de concurenţi eligibili, care le sunt prezentaţi pe o „listă de reamintire” înainte de votul final pentru nominalizări. Însă în cazul celorlalte nouă categorii, competitorii sunt selectaţi mai întâi într-o listă scurtă înainte de votul final al nominalizărilor.

Până anul acesta, listele scurte erau votate - în unele cazuri - încă de la începutul lunii octombrie şi dezvăluite în decembrie. Acum, votul în cazul tuturor celor nouă va avea loc în primele două săptămâni din decembrie, iar pe 17 decembrie va fi făcut un anunţ simultan.

Acesta va fi primul an din ultimele patru decenii când vor exista liste scurte pentru „cea mai bună coloană sonoră” şi „cel mai bun cântec original”. Fiecare dintre ele va cuprinde 15 finalişti.

În plus, va fi şi primul an în care întreg procesul de vot are loc exclusiv online.

Nominalizările pentru cea de-a 91-a gală a premiilor Oscar vor fi anunţate pe 22 ianuarie 2019.

Ceremonia de decernare a trofeelor va avea loc pe 24 februarie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.