Rusia a testat arsenalul nuclear al forţelor navale în cadrul unui exerciţiu militar de amploare efectuat în Oceanul Arctic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Apărării din Rusia anunţat, joi, că forţele navale au efectuat un exerciţiu militar pentru a testa arsenalul nuclear, fiind folosite rachete balistice cu rază lungă de acţiune, scrie navytimes.com.

În cadrul exerciţiului, au fost lansate rachete balistice de pe submarine nucleare poziţionate în mările Barents şi Ohotsk.

De asemenea, bombardiere cu rază lungă de acţiune au lansat rachete de croazieră, oficialii ruşi anunţând că toate rachetele au lovit ţintele desemnate.

Potrivit oficialilor ruşi, rachetele au fost depistate cu succes de scutul antirachetă al Rusiei.

Ministerul Apărării a constatat că exerciţiul a oferit şansa de a testa lanţul de comandă de la camera principală de control până la unităţile militare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.