Deputatul USR Nicuşor Dan afirmă că, la finalul lunii, Primăria Capitalei va plăti 60 de milioane de euro din banii bucureştenilor pentru a cumpăra locuinţe pentru medici, asistente şi personalul auxiliar din spitale, deşi nu are o evidenţă clară a locuinţelor sociale pe care le deţine şi cine locuieşte în acestea. Deputatul susţine că iniţiativa este ”lăudabilă”, dar are multe semne de întrebare. ”Sper să nu aflăm că banii Primăriei au ajuns la nişte băieţi deştepţi cu afaceri imobiliare, care fix acum aveau pregătite sute de apartamente şi garsoniere la preţul generos oferit de Gabriela Firea”, spune Nicoşor Dan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul USR Nicuşor Dan a postat, joi seară, un mesaj pe Facebook, în care afirmă că Primăria Capitalei se pregăteşte să cheltuie, la sfârşitul lunii, peste 60 de milioane de euro din banii bucureştenilor pentru a cumpăra locuinţe pentru medici, asistente şi personalul auxiliar din spitale.

”O iniţiativă lăudabilă, dar cu multe semne de întrebare. I-am solicitat încă din primăvară Gabrielei Firea ca înainte de a cumpăra aceste locuinţe să facă publice listele cu persoanele care locuiesc în prezent în locuinţele sociale ale Primăriei, suprafaţa închiriată de fiecare, de când locuiesc acolo, ce chirie plătesc, precum şi ultima dată când s-a verificat dacă îndeplinesc criteriile pentru a beneficia de aceste locuinţe. Poate sunt multe locuinţe disponibile, care pot fi oferite medicilor, asistentelor şi personalului auxiliar”, scrie Nicuşor Dan. 

Acesta afirmă că primarul general, Gabriela Firea, nu a răspuns solicitării, iar Primăria ”nu are o situaţie clară a locuinţelor pe care le gestionează, semn al unui management dezastruos”.

”Nu poţi să cheltui zeci de milioane de euro din banii bucureştenilor înainte de a ştii concret ce deţine Primăria. Semne de întrebare ridică şi criteriile de atribuire făcute publice de Primărie. Dacă în urmă cu câteva luni, bugetul mediu alocat pentru o locuinţă era de 50.000 de euro, acum valoarea de achiziţie este de 120.000 de euro, incluzând şi TVA. Probabil toţi medicii şi asistentele urmează să locuiască în zona Herăstrău sau Dorobanţi, pentru că în aceste zone găsim asemenea preţuri la locuinţe”, mai spune Nicuşor Dan.

În finalul mesajului, Nicoşor Dan a adăugat: ”Sper să nu aflăm că banii Primăriei au ajuns la nişte băieţi deştepţi cu afaceri imobiliare, care fix acum aveau pregătite sute de apartamente şi garsoniere la preţul generos oferit de Gabriela Firea”.

Proiectul de hotărâre privind începerea procedurii de achiziţie a 500 de apartamente şi garsoniere, reprezentând locuinţe de serviciu pentru medicii şi asistentele care lucrează în spitalele din subordinea ASSMB, a fost aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 4 mai.

În 15 iunie, Primăria Capitalei a publicat anunţul pentru achiziţia primelor 100 de locuinţe şi a sup,imentat la 600 numărul apartamentelor şi garsomierelor.

Ulterior, în luna iulie, Primăria Capitalei a anunţat că reia procedura, întrucât în prima etapă ofertele depuse de agenţii economici nu au respectat prevederile din caietul de sarcini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.