Surse diplomatice turce au dezminţit joi, la agenţia de stat Anadolu, că anchetatori americani ar fi implicaţi în ancheta cu privire la dispariţia la Istanbul a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu este adevărat că Statele Unite au numit anchetatori în cazul Khashoggi”, au declarat aceste surse, citate de Anadolu.

Preşedintele american Donald Trump a declarat anterior - evocând cazul jurnalistului, un colaborator al ziarului american The Washington Post (WP) care nu a mai dat vreun semn de viaţă de la 2 octombrie - că ”noi avem anchetatori acolo şi lucrăm cu Turcia şi, sincer, lucrăm cu Arabia Saudită”.

Editorialistul critic al puterii de la Riad, un colaborator al ziarului american Washington Post, nu a mai dat vreun semn de viaţă după ce a intrat, pe 2 octombie, în sediul Consulatului Arabiei Saudite la Istanbul, unde s-a dus pentru a obţine un document în vederea căsătoriei sale cu o turcă.

Ankara afirmă că Jamal Khashoggi nu a mai ieşit din sediul consulatului, Riadul susţine contrariul.

Oficiali turci au declarat sâmbătă că, potrivit primelor elemente ale anchetei, Khashoggi a fost asasinat în consulat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.