Manualul Art Klett de Geografie, clasa a V-a, a câştigat medalia de bronz, primul premiu european din istorie pentru România, la competiţia BELMA 2018 - Best European Learning Materials Awards, care desemnează cele mai bune manuale europene, în cadrul Târgului Internaţional de Carte de la Frankfurt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta, Editura Art Klett a fost nominalizată pe lista scurtă a competiţiei BELMA 2018 cu două titluri: Biologie. Clasa a V-a (autoare: Irina Pop-Păcurar şi Dorina Podar) şi Geografie. Clasa a V-a (autori: Silviu Neguţ, Carmen Camelia Rădulescu şi Ionuţ Popa).

Autorii Silviu Neguţ, Carmen Camelia Rădulescu şi Ionuţ Popa au obţinut Bronze Award pentru pachetul educaţional Geografie. Clasa a V-a, care include manualul (atât în versiune print, cât şi varianta digitală pe DVD), caietul de lucru, un atlas şcolar, ghidul profesorului, plus o serie de documente didactice necesare profesorilor, ca resurse educaţionale gratuite.

"Structura lecţiilor este foarte bineconcepută. Cu ajutorul unui design adecvat, a diferenţierilor cromatice, a fotografiilor şi a altor elemente grafice şi cartografice, conţinutul lecţiilor este foarte clar prezentat. Atât caietul de lucru, cât şi atlasul, oferă conţinuturi suplimentare şi oportunitatea unei învăţări diferenţiate, reprezentând resurse educaţionale de utilizat cu succes în completarea manualului şcolar. Înregistrările audio şi video, plusul de atractivitate pe care îl aduce personajul/ avatarul din versiunea digitală, împreună cu testele de evaluare, aplicaţiile practice şi proiectele propusecontribuie la un proces de învăţare motivant şi atractiv", a fost motivaţia comisiei de evaluare BELMA 2018. 

În anul 2017, un manual Art se califica în finala prestigioasei competiţii europene, premieră absolută pentru România.

"Echipa noastră, formată din autori, redactori, specialişti în design grafic şi specialişti în digital, are un merit uriaş, acela de a fi adus primul premiu european din istorie pentru Romania în domeniul realizării de manuale. Un merit important revine şi competiţiei, singurul motor care duce la o calitate superioară - în educaţie, ca şi în orice alt domeniu de activitate. Este un premiu pentru România şi un moment de bucurie, suntem siguri, pentru toţi cei care sunt implicaţi în educaţie - cadre didactice, dar şi părinţi, autorităţi locale şi centrale", a declarat Dan Iacob, directorul editurii. 

Prof. univ. dr. Silviu Neguţ a spus: "Este mai mult decât reconfortant să constaţi că un juriu internaţional apreciază munca autorilor români, în timp ce mulţi consideră, în ţară, că autorii de manuale trebuie importaţi. Mă bucură nespus acest Bronze Award primit la BELMA 2018.El nu numai recompensează, ci şi certifică la nivel internaţional un manual cu adevărat modern, care, în ciuda tematicii foarte grele şi complexe, este limpede, cursiv şi îmbină armonios textul propiu-zis, ilustraţia şi tehnicile moderne de evaluare, antrenând cu adevărat mintea şi cunoştinţele elevilor. Ţinuta elegantă şi valoarea de ansamblu a manulului scot în evidenţă, încă o dată, rolul unei edituri adevărate, în acest caz Art Klett, în realizarea şi promovarea unor manuale de ţinută, corecte şi competitive nu numai în ţară, ci şi pe plan internaţional". 

Cea de-a 70-a ediţie a Târgului de Carte de la Frankfurt are loc între 10 şi 14 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.