Doi bărbaţi din Craiova, dintre care unul avocat, au fost reţinuţi de poliţişti după ce au încercat să convingă victimele dintr-un dosar de trafic de persoane şi de minori să-şi schimbe declaraţiile date iniţial la DIICOT în favoarea inculpaţilor, astfel încât aceştia să scape de pedeapsă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit DIICOT, în perioada august - septembrie 2016, doi bărbaţi, incupaţi într-un dosar de trafic de persoane şi trafic de minori, au luat legătura, direct sau indirect, cu patru persoane, victime în acest dosar, pentru a le convinge, în schimbul unor bani, să-şi schimbe declaraţiile în favoarea lor.

Un prieten al unuia dintre inculpaţi a luat legătura cu un avocat din cadrul Baroului Dolj, căruia i-a plătit onorariul pentru a acorda asistenţă juridică persoanelor vătămate în dosar, astfel încât să le termine să dea declaraţii mincinoase favorabile inculpaţilor. Avocatul s-a folosit de calitatea sa pentru a împierdica sau a îngreuna cercetările şi determinându-le pe victime să dea declaraţii mincinoase în acest dosar. El a depus astfel o cerere în 9 septembrie 2016 prin care solicită reaudierea persoanelor ascultate anterior în calitate de persoane vătămate.

Avocatul s-a întâlnit cu fiecare victimă în cabinetul său şi, alături de celălalt bărbat, le-a convins pe acestea să-şi schimbe declaraţiile date anterior, astfel încât să fie favorabil inculpaţilor din dosar. Avocatul le-a spus că nu vor suporta consecinţe negative, ci cel mult vor primi o amendă penală pe care o vor plăti inculpaţii sau rude acestora.

„Consecinţă a acestor demersuri frauduloase, la termenele de judecată din data de 10.07.2017 şi 27.09.2017, fiind audiate în calitate de persoane vătămate, inculpatele Tîmplaru Ramona-Mihaela şi Radu Gabriela Mihaela  au dat declaraţii contradictorii în raport cu cele din cursul urmăririi penale, în sensul că nu au fost constrânse la practicarea prostituţiei de către inculpaţii Bălteanu Ion Gabriel şi Cioveie Ştefănel Cosmin şi că nu au beneficiat de foloase materiale ca urmare a practicării prostituţiei de către aceasta”, arată procurorii DIICOT

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi miercuri, urmând să fie duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.