Un bărbat care voia să se detoneze pe esplanada de lângă Congresul american, fără intenţia de a răni sau ucide pe altcineva în afară de el, pentru a atrage atebţia asupra unei teorii politice, a fost arestat şi inculpat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paul Rosenfeld, în vârstă de 56 de ani, a fost reţinut marţi la domiciliu, în nordul New Yorkului, a anunţat miercuri serviciul procurorului federal din Manhattan, Geoffrey Berman. 

La percheziţionarea domiciliului acestuia s-a găsit un dispozitiv exploziv de fabricaţie artizanală de aproximativ 90 de kilograme.

Suspectul a mărturisit că a vrut să se detoneze pe National Mall - celebra espalanadă care leagă memorialul preşedintelui Abraham Lincoln de Congresul american, pe dealul Capitoliu - fără să intenţioneze să facă alte victime în afară de el, în ziua scrutinului legislativ naţional de la jumătate de mandat, pe 6 noiembrie.

El voia, a spus el, să atragă atenţia asupra tragerii la sorţi în politică - un mod de democraţie care constă în atribuirea prin tragere la sorţi a mandatelor şi însărcinărilor publice.

”Dacă ar fi reuşit, planul lui Rosenfeld ar fi putut să coste viaţa unor nevinovaţi la faţa locului şi ar fi provocat pagube incalculabile”, a declarat un reprezentant al FBI la New York, William Sweeney.

El a fost inculpat de frabricarea ilegală a unui dispozitiv exploziv şi de transportarea de explozivi între state, două capete de acuzare pasibile fiecare de câte zece ani de închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.