Marea Britanie ar trebui să organizeze un referendum prin care votanţii ar trebui să aleagă între un Brexit fără niciun acord sau să rămână într-o Uniune Europeană reformată, a declarat fostul prim-ministru Tony Blair.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Blair, fost prim-ministru din partea Partidului Laburist, a declarat că nu se aşteaptă ca May să poată trece un acord prin Parlament, aşa că ţara ar trebui să voteze din nou.

„Este chiar greu... alternativele sunt mai rele pentru că dacă acordul va fi blocat de Parlament, atunci se deschide posibilitatea să ne întoarcem la oameni”, a afirmat Blair, care a fost premier între 1997 şi 2007.

„Părerea mea este că acest lucru se va întâmpla doar dacă va exista un blocaj în Parlament. Atunci va fi un argument simplu. Poţi să spui că am avut doi ani şi jumătate pentru a ajunge la un acord care merge, iar Parlamentul l-a blocat”, a adăugat el.

Blair a cerut în trecut anularea Brexitului, ducând mai departe astfel retorica preşedintelui francez, Emmanuel Macron şi a omului de afaceri George Soroş, care au sugerat că Marea Britanie s-ar putea răzgândi.

În opinia fostului premier, dacă Marea Britanie va părăsi UE, britanicii vor trebui să convingă din nou investitorii că ţara lor este cel mai bun loc din lume pentru a face afaceri.

Unii membri ai Partidului Conservator sunt nemulţumiţi de acordul privind Brexitul propus de prim-ministrul Theresa May iar Partidul Laburist a indicat că, cel mai probabil, va bloca orice acord la care ajunge May.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.