Din septembrie 2018, încă o companie românească a devenit în mod oficial membră a Institutului European de Standardizare în Telecomunicaţii (ETSI), urmând să participe activ la dezvoltarea standardelor esenţiale pentru domeniul IT şi al telecomunicaţiilor. certSIGN este cea de-a patra companie din România care obţine această calitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Standardele ETSI sunt element cheie pentru activitatea prestatorilor de servicii de încredere calificaţi. Un exemplu în acest sens îl reprezintă semnătura electronică calificată, singura semnătură electronică echivalentă, în mod implicit, din punct de vedere juridic cu semnătura olografă, care se realizează folosind standardele definite de ETSI. Ca membru al Institutului European de Standardizare în Telecomunicaţii, compania se va implica nu doar în implementarea standardelor, ci şi în realizarea lor, permiţând astfel lansarea unor produse noi, în beneficiul industriei din România şi al utilizatorilor.

Cu peste 800 de membri din 66 de ţări la nivel internaţional, ETSI este o organizaţie independentă, nonprofit, responsabilă de standardizarea tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) în Europa. Institutul este unul dintre cele trei organisme recunoscute oficial în Uniunea Europeană ca Organizaţie Europeană de Standardizare (ESO). În domeniul tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor, standardele vizează nevoile de interconectare şi interoperabilitate între sisteme şi reţele, respectarea legislaţiei, asigurarea securităţii şi protejarea utilizatorilor.

certSIGN este prestator de servicii de încredere calificat pentru emiterea de certificate digitale, servicii de marcare temporală şi arhivare electronică. Compania, certificată în conformitate cu standardele ISO/IEC 270001:2005 pentru sistemul de management al securităţii informaţiei, este specializată în infrastructuri de chei publice, criptografie şi sisteme de management al cardurilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.