Preţedintele american Donald Trump a declarat miercuri că a discutat cu directoarea Goldman Sachs Dina Powell, o fostă consilieră a sa, despre o eventuale nominalizare la succesiunea lui Nikki Haley în postul de ambasadoare a Statelor Unite la ONU, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a declarat pentru presă, la Casa Albă, că i-a plăcut Powell, dar că ea este doar una dintre mulţii oameni pe care-i ia în considerare în vederea ocupării postului de la ONU.

Powell a fost, în primul an al administraţiei Trump, adjuncta consilierului pe probleme de securitate naţională însărcinată cu strategia, un actor-cheie în eforturile diplomatice cu privire la Orientul Mijlociu şi a făcut parte din cercul restrâns al preşedintelui.

Ea s-a întors anul acesta la Goldman Sachs, unde a lucrat mai bine de zece ani.

Dina Powell a avut, de asemenea, un rang înalt la Departamentul de Stat în timpul preşedinţei lui George W. Bush.

Haley - o stea republicană în ascensiune - a anunţat marţi că demisionează din postul de ambasadoare la ONU, dar a respins peculaţii potrivit cărora ar putea să candideze împotriva lui Trump în alegerile prezidenţiale din 2020. Ea a anunţat că va rămâne în post până la sfârşitul anului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.