Peste zece milioane de nord-coreeni - reprezentând aproape 40% din populaţie - suferă de malnutriţie şi au nevoie de un ajutor umanitar, a anunţat marţi Programul Alimentar Mondial (PAM), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În pofida unor îmbunătăţiri înregistrate anul acesta, nevoile umanitare ale Coreei de Nord rămân ridicate, din cauza unei insecurităţi alimentare cronice şi unei malnutriţii extinse”, a declarat într-o conferinţă de presă, la geneva, un purtător de cuvânt al PAM, Hervé Verhoosel.

PAM - care precizează că un copil din cinci suferă de rahitism, din cauza malnutriţiei în Coreea de Nord - ar putea să fie nevoit să-şi reducă ajutoarele şi programele sanitare în această ţară din cauza unei lipse de finanţare, a subliniat purtătorul de cuvânt.

PAM şi Fondul ONU pentru Copii (UNICEF) se află printre puţinele organizaţiii de ajutorare care au acces în Coreea de Nord, afectată de o foamete gravă în anii '90.

PAM, care a cerut anul acesta suma de 52 de milioane de dolari pentru Coreea de Nord, mai are nevoie de 15,2 milioane de dolari pentru a-şi finanţa programle de ajutorare în cursul următoarelor cinci luni şi a evita, astfel, tăieri din suma alocată asistenţei alimentare, a precizat Verhoosel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.