MAE precizează, cu privire la informaţiile conform cărora un român ar fi suspect în cazul uciderii jurnalistei bulgare Victoria Marinova, că până la acest moment autorităţile bulgare nu au notificat Ambasada României la Sofia şi că nu există nici o cerere de asistenţă consulară cu privire la un astfel de caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ambasada României în Republica Bulgaria are în atenţie cazul semnalat şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea şi cetăţenia persoanei în cauză. Până la acest moment, misiunea diplomatică nu a fost notificată de către autorităţile locale cu privire la reţinerea/arestarea unui cetăţean român sub astfel de acuzaţii şi nici nu a primit solicitări de asistenţă consulară cu privire la un astfel de caz", anunţă MAE.

Ambasada României la Sofia menţine cazul în atenţie şi este în contact permanent cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor, dacă situaţia o va impune.

O persoană cu cetăţenie română, dar cu paşaport moldovenesc, a fost reţinută în cazul uciderii jurnalistei Victoria Marinova, anunţă postul naţional de radio bulgar, care precizează că informaţia nu a fost confirmată încă.

Postul de radio a anunţat că o persoană a fost reţinută în legătură cu uciderea jurnalistei.

O altă informaţie, neconfirmată încă, este aceea că persoana reţinută este cetăţean român şi că avea paşaport moldovenesc.

Victoria Marinova, prezentatoare TV şi director administrativ la postul regional TVN, a fost violată şi ucisă, cadavrul său fiind găsit aproape de malul Dunării, la Ruse, a anunţat duminică poliţia bulgară.

Marinova, care avea 30 de ani, ar fi fost violată, bătută şi strangulată. Cadavrul său a fost găsit de un trecător, sâmbătă după-amiază, şi seara a fost identificat de familia femeii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.