Grupul Alphabet a anunţat, luni, că închide reţeaua de socializare Google+, după ce conturile a 500.000 de utilizatori au fost afectate de un bug care ar fi putut expune datele acestora unor dezvoltatori externi, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicaţia Wall Street Journal a dezvăluit, citând surse şi documente interne, că Google, parte a grupului Alphabet, a ales să nu dezvăluie această problemă de securitate, de teama reglementărilor în domeniu.

Potrivit sursei citate, o breşă a sistemului de securitate a permis dezvoltatorilor externi să aibă acces la profilul privat al utilizatorilor Google+ timp de aproape trei ani, respectiv în perioada 2015 - martie 2018. Problema a fost descoperită de către investigatorii interni ai Google în martie 2018, când a şi fost rezolvată.

După anunţul făcut de Google, acţiunile grupului Alphabet Inc au scăzut cu 2,6 procente, la 1138,53 de dolari.

Responsabilii Google susţin că este vorba despre date private precum numele utilizatorului, adresa de email, ocupaţia, sexul şi vârsta, dar nu de mesaje.

“Nu am găsit nicio dovadă că vreun dezvoltator s-ar fi folosit de această breşă de securitate şi nu am găsit nicio dovadă că vreun cont de utilizator ar fi fost accesat”, informează Google.

Wall Street Journal scrie că a existat o adresă, pregătită de staff-ul juridic al Google, şi care a fost distribuită celor din conducerea companiei, prin care erau avertizaţi că dezvăluirea incidentului ar fi declanşat o "verificare imediată" şi ar fi provocat comparaţii cu scurgerea de informaţii despre utilizatori din scandulul Facebook-Cambridge Analytica.

Potrivit WSJ, CEO-ul Google, Sundar Pichai, a fost informat de planul privind neinformarea utilizatorilor în legătură cu breşa de securitate, după ce decizia a fost luată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.