Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni că a solicitat deja să fie informat cu privire la cele două protocoale încheiate între minister şi SRI şi va cere declanşarea procedurii de desecretizare a lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am cerut să fiu informat şi să declanşăm procedura de desecretizare. Să nu confundăm activitatea procurorilor, judecătorilor, SRI, poliţiştilor judiciari cu acitivitatea de la Ministerul Justiţiei. Nu o fi nociv ăla (protocolul, n.r.) cu care am venit eu la CSM, v-am rugat să facem protocol ca studenţii să facă practică. Practica nu se face în sala de curs”, a declarat Tudorel Toader luni, în şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM, unde este audiată Adina Florea, propusă pentru şefia DNA.

Un răspuns obţinut de Formului Judecătorilor din România de la Ministerul Justiţiei în baza legii 544/2001 privind informaţiile de interes public arată că MJ şi SRI au încheiat două protocoale secrete.

Unul dintre ele este încheiat pe tema prevenirii şi combaterii terorismului, iar al doilea reprezintă Sistemul Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului.

MJ refuză să dea mai multe detalii despre aceste protocoale, invocând caracterul lor nepublic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.