Preşedintele Handbal Club Dobrogea Sud (HCDS), Rudi Stănescu, spune că Talent MAT Plzen, formaţia cu care trupa de la malul mării se va duela în turul 2 al Cupei EHF, este o echipă tânără şi ambiţioasă şi chiar dacă cehii au acceptat să joace ambele meciuri în deplasare, asta nu înseamnă că handbaliştii constănţeni sunt deja câştigători.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele HC Dobrogea Sud, Rudi Stănescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că formaţia sa a început sezonul un pic mai greu, dar victoria cu Steaua din ultima etapă de campionat le dă încredere pentru dubla cu Talent MAT Plzen din turul 2 al Cupei EHF.

“Am început sezonul un pic mai greu, dar această victorie cu Steaua ne dă încredere pentru abordarea cel puţin a celor două meciuri din cupa EHF. Sper şi îmi doresc să se fi trecut peste acel început puţin mai ezitant”, a afirmat Stănescu. El a spus că formaţia din Cehia nu a venit la Constanţa să se predea.

“Au o echipă tânără, ambiţioasă, care cu siguranţă nu a venit la Constanţa să se predea. Chiar dacă au acceptat să jucăm ambele meciuri la noi, asta nu înseamnă că suntem deja câştigători”, a precizat preşedintele HCDS.

La rândul său, antrenorul formaţiei constănţene, Zvonko Sundovski, a declarat în cadrul conferinţei de presă, că la formaţia din Plzen sunt 3-4 jucători de naţională, trupa din Cehia practicând un handbal modern, în viteză.

“Plzen e o echipă bună, o echipă tânără care are 3-4 jucători din naţională, care joacă un handbal modern, cu multă alergare. E o echipă completă. Cum a zis şi Rudi, nu a venit aici să joace două meciuri şi să plece acasă. Suntem atenţi, e foarte important să câştigăm ambele meciuri. Va fi un meci greu, dar avem o echipă bună, jucători cu experienţă şi tineri care trebuie încă puţin timp să se omogenizeze şi va fi totul ok”, a spus tehnicianul, care a adăugat că obiectivul echipei este Final Fourul Cupei EHF.

Antrenorul a spus că Dalibor Cutura este incert pentru această dublă din cauza unei accidentări. 

De asemenea, extrema dreaptă Laurenţiu Toma a afirmat în conferinţa de presă, că îşi doreşte ca echipa să scape de fluctuaţiile pe care le are în timpul unei partide şi că victoria cu Steaua a adus încredere în cadrul formaţiei.

“Este o echipă bună, tânără, care sunt convins că a venit aici să ne pună probleme. Sunt tineri care vor să se afirme şi să crească în valoare şi să plece la echipe mai puternice. Ne bucurăm că meciul cu Steaua pe care l-am câştigat ne-a dat încrederea de care aveam nevoie să jucăm meciurile astea două. Sper să scăpăm de fluctuaţiile pe care le avem în meci şi cu siguranţă vom creşte şi vom ajunge acolo unde ne-am dorit, să câştigăm toate meciurile, că avem valoare”,a declarat Laurenţiu Toma.

Meciurile dintre Handbal Club Dobrogea Sud şi  Talent MAT Plzen vor avea loc pe sâmbătă şi duminică la Sala Sporturilor din Constanţa, de la ora 19.00. Partidele nu vor fi televizate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.