Academia Americană de Film a lansat joi o serie de iniţiative prin care doreşte să încurajeze femeile cineast.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intitulat „Action: The Academy Women’s Initiative” (Acţiune: Iniţiativa Academiei pentru femei), programul va include o bursă de un an pentru femeile cineast şi cele aflate în poziţii de conducere, un dineu care va aduce laolaltă femeile din industrie şi un registru care va ajuta la îmbunătăţirea legăturilor dintre ele şi va oferi oportunităţi de angajare.

Lansarea acestui program vine după ce femeile din industria cinematografică au făcut numeroase apeluri privind egalitatea de gen.

Preşedinta Academiei, Dawn Hudson, a transmis într-un comunicat publicat pe site-ul oscars.org: „Pe măsură ce continuăm să sprijinim includerea, suntem onoraţi să aducem împreună membrii Academiei şi comunitatea cineaştilor pentru a susţine femeile indiferent de etapele carierei în care se află”.

Dineul femeilor va avea loc la Londra şi Los Angeles luna aceasta, iar bursa anuală va fi acordată unei femei cineast din SUA şi Marea Britanie.

Academia, ai cărei 8.000 de membri votează anual pentru decernarea premiilor Oscar, a făcut eforturi în ultimii doi ani pentru diversificarea componenţei.

În 2016, Academia a promis ca până în 2020 să dubleze numărul femeilor în lista membrilor organismului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.