Franţa s-a asociat puterilor occidentale care acuză Rusia de orchestrarea unei serii de atacuri cibernetice în lume, denunţând fapte ”grave şi îngrijorătoare”, relatează Le Fiagaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Faptele reproşate sunt grave şi îngrijorătoare. Franţa îşi exprimă deplina solidaritate cu aliaţii săi şi cu organizaţiile internaţionale vizate de asemenea atacuri”, se arată într-un comunicat al unui purtător de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Mai multe puteri occidentale - Olanda, Marea Britanie, Canada, Australia, au acuzat joi Rusia de orchestrarea unei serii de atacuri cibernetice - şi anume o tentativă de piratare a sediului Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), în Olanda, care a anunţat că a expulzat patru spioni ruşi.

În paralel, justiţia americană a anunţat inculparea a şapte membri ai serviciului militar rus de informaţii GRU, între care cei expulzaţi de Olanda., într-o atmosferă demnă de Războiul Rece, care domină de la otrăvirea în martie, în regatul Unit, a unui dublu spion rus, Sergei Skripal, şi a fiicei sale, Iulia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.