Gala premiilor César, 2019, care recompensează anual cinematografia franceză, îi va fi dedicată lui Charles Aznavour, decedat luni, la vârsta de 94 de ani, a anunţat joi Academia César.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Charles Aznavour a fost un artist absolut! Cântăreţ, autor compozitor de cântece şi de filme... a fost un actor uriaş care scria scenarii sau dialoguri... Parcursul său în cinema a fost admirabil", a subliniat preşedintele Académie des Arts et Techniques du Cinéma, Alain Terzian, într-un comunicat. 

"Cea de-a 44-a ceremonie a premiilor César îi va aduce un vibrant omagiu", a adăgat el. 

Monstru sacru al cântecului francez, Charles Aznavour a fost de asemenea actor în 60 de filme, regizate de François Truffaut, Claude Chabrol, Claude Lelouch, Volker Schlöndorff sau Atom Egoyan.

El a jucat în special în "Tirez sur le pianiste", de François Truffaut, "Le Testament d'Orphée", de Jean Cocteau, "Un Taxi pour Tobrouk", de Denys de la Patellière, "Le Tambour", de Volker Schlöndorff sau "Ararat", de Atom Egoyan.

Un omagiu naţional îi va fi adus cântăreţului vineri dimineaţă la Palatul Invalizilor din Paris, în prezenţa preşedintelui Republicii, Emmanuel Macron.

Etern om de scenă, Charles Aznavour, care a murit la vârsta de 94 de ani, a cântat pentru ultima dată la Osaka pe 19 septembrie şi trebuia să înceapă un nou turneu, pe 26 octombrie, la Bruxelles.  Cu piese precum "Emmenez-moi", "Je Me Voyais Déjà" sau "La Bohème", eternul Charles Aznavour a traversat epocile, generaţiile şi frontierele", scrie Le Figaro.

"Omul cu o mie de cântece", Charles Aznavour, a fost "cântăreţul de varieteuri cel mai important al secolului al XX-lea", după cum îi atribuia acest titlu în 1988 de CNN şi Times.

Aznavour a cântat peste 1.200 de cântece în şapte limbi diferite, a susţinut spectacole în 94 de ţări şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în lumea întreagă. A avut mai mult de 60 de apariţii în lungmetraje.

Foarte discret cu viaţa privată, cântăreţul a fost căsătorit de trei ori şi are şase copii, dintre care trei cu ultima soţie, Ulla, cu care era căsătorit de peste 50 de ani. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.