Consiliul Concurenţei a anunţat că supune dezbaterii publice angajamentele propuse de E-Distribuţie Muntenia pentru a elimina îngrijorările de natură concurenţială în contextul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţa distribuţiei de energie electrică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astfel, angajamentele propuse de E-Distribuţie Muntenia prevăd creşterea transparenţei procesului de racordare la reţeaua electrică de distribuţie şi promovarea drepturilor consumatorilor în cadrul fiecărei faze a procesului, asigurând un tratament corect şi nediscriminatoriu pentru toţi participanţii la acest proces. Implementarea acestui set de măsuri va conduce la la beneficii directe şi imediate pentru consumatori constând în scurtarea duratei şi costului activităţilor de racordare”, a informat autoritatea de concurenţă.

Investigaţia Consiliului Concurenţei viza un potenţial abuz de poziţie dominantă pe piaţa distribuţiei de energie electrică manifestat printr-o posibilă discriminare a companiilor de pe piaţa serviciilor conexe distribuţiei.

Documentul, conţinând angajamentele formulate de E-Distribuţie Muntenia SA, poate fi consultat pe pagina web a autorităţii de concurenţă. Observaţiile pot fi trimise până la data de 5 noiembrie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.