Festivalurile Anim'est, Anonimul, One World Romania, NexT şi TIFF celebrează diversitatea în weekendul referendumului printr-o serie de filme cu tematică LGBTQ care vor fi proiectate în trei spaţii din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În weekendul 6 - 7 octombrie, „noi - Anim'est, Anonimul, One World Romania, NexT şi TIFF - alegem să celebrăm diversitatea printr-o selecţie de filme pe tematici LGBTQ prezentate în ediţiile anterioare ale festivalurilor noastre”, se arată într-un comunicat remis News.ro.

„E un gest de susţinere a tuturor prietenilor, colegilor şi spectatorilor noştri care aparţin comunităţii LGBTQ şi e modul nostru de a milita public pentru respectarea dreptului la echitate socială a tuturor cetăţenilor României, indiferent de etnie, religie, gen sau orientare sexuală. Într-o societate democratică, drepturile civile aparţin în egală măsură tuturor cetăţenilor unui stat şi nu se votează”.

Astfel, ei îndeamnă oamenii ca sâmbătă şi duminică, „în loc să participaţi la un referendum care ar putea conduce la limitarea drepturilor unei categorii întregi de cetăţeni”, să meargă la film.

Proiecţiile vor avea loc la Point (sâmbătă, de la ora 12.00), Macaz (sâmbătă, de la ora 20.30) şi Tranzit (duminică, de la ora 13.00).

Între producţiile propuse spre vizionare se numără „The Handmaiden”, de Park Chan-wook, „Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă”, de Bogdan Theodor Olteanu, „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, de Ivana Mladenovic, „Una mujer fantastica”, de Sebastian Lelio, premiat cu Oscar anul acesta, şi „Moonlight”, de Barry Jenkins, premiat cu Oscar anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.