Preşedintele american, Donald Trump, a răspuns ironic pe Twitter anchetei New York Times în care este acuzat de fraudă fiscală, precizând că articolul este unul „vechi şi plictisitor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„New York Times a făcut ceva ce nu am mai văzut niciodată. Ei au folosit conceptul de „valoarea în timp a banilor” şi au redactat un articol de atac asupra mea vechi, plictisitor şi deja spus. Dacă adunăm cifrele, vom vedea că 97% dintre articolele lor despre mine sunt negative. Nu şi-au revenit niciodată de la alegeri”, a scris Trump pe Twitter.

Serviciul impozitelor din statul New York a deschis o anchetă după ce ziarul New York Times (NYT) a dezvăluit informaţii potrivit cărora Donald Trump ar fi primit peste 400 de milioane de dolari de la părinţii săi, în parte prin manevere de evaziune fiscală

Ziarul scrie că preşedintele împreună cu fraţii şi surorile sale ar fi înfiinţat o firmă paravan, cu scopul de a-şi ascunde donaţiile de la părinţi.
Donald Trump şi-ar fi ajutat tatăl să profite în mod necuvenit de milioane de dolari sub formă de deduceri fiscale şi să-şi subevalueze averile imobiliare cu scopul de a reduce impozitele de plătit la transferarea loc către copii.

Copiii Trump ar fi primit în total ”o sumă cu mult mai mare de un miliard de dolari”. La un impozit de 55% asupra moştenirilor şi donaţiilor, în vigoare la acea vreme, ei ar fi avut de plătit 550 de miioane de dolari, dar au plătit doar 52,5 milioane potrivit ziarului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.