Netcity Telecom a anunţat marţi că a luat cunoştinţă de conţinutul propunerii de proiect pentru reglementarea tarifelor serviciilor de acces la reţeaua metropolitană pentru fibră optică a Municipiului Bucureşti, publicate de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) pentru consultare publică. Compania precizează că susţine nevoia de predictibilitate a reglementărilor pentru încurajarea investiţiilor private în infrastructura din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania Netcity Telecom a fost fondată în 2007 pentru construcţia şi operarea reţelei metropolitane pentru fibră optică a Municipiului Bucureşti „Netcity”, cu scopul de a facilita migrarea cablurilor aeriene în subteran.

Autoritatea din Comunicaţii a anunţat luni că lansează în consultare publică modelul de calcul al costurilor serviciilor de acces oferite furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice şi tarifele maxime rezultate pe baza acestui model pentru accesul la infrastructura fizică a proiectului Netcity.

Tarifele maxime propuse pentru accesul la infrastructura Netcity sunt de: 75,97 euro/km/lună pentru serviciul Tubecity Transport; 3,02 euro/buc. pentru serviciul Tubecity Racord tip A (lungime maximă 20 metri); 10,87 euro/buc. pentru serviciul Tubecity racord tip B şi special (lungime peste 20 metri); 8,03 euro pentru serviciul de închiriere Branşament FTTB. Tarifele maxime stabilite nu includ TVA.

”Reprezentanţii companiei vor analiza cu atenţie în perioada următoare efectele acestei propuneri şi se vor consulta cu reprezentanţii Primariei Municipiului Bucuresti şi ANCOM pentru a stabili în ce măsură termenii proiectului de decizie interferează cu contractul de concesiune, aspect extrem de important în procesul de elaborare a deciziei finale”, arată un comunicat al Netcity Telecom.

Reprezentanţii Netcity Telecom îşi exprimă încrederea că perioada de consultări publice se va încheia cu o decizie a ANCOM care ”să asigure continuarea dezvoltării viitoare a proiectului Netcity, aşa cum a fost aprobat de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti”.

Conducerea Netcity Telecom menţionează totodată faptul că investiţia în proiectul Netcity a fost şi este în totalitate privată şi se bazează pe tarifele şi condiţiile de acces la reţea deja reglementate prin contractul de concesiune de lucrări publice, încheiat în parteneriat cu autoritatea contractantă, Municipiul Bucureşti, şi aprobat prin Hotărârea CGMB nr. 108 din anul 2008.

”Managementul companiei consideră că investiţiile în infrastructură sunt vitale pentru creşterea şi dezvoltarea Bucureştiului, una dintre zonele metropolitane cu cea mai accelerată creştere din Uniunea Europeană. În consecinţă, orice decizie de modificare a cadrului de reglementare trebuie să ia în considerare nevoia de investiţii în infrastructura din Romania, dar şi aşteptările mediului de afaceri, care trebuie să îşi bazeze deciziile pe un cadru juridic şi de reglementare predictibil, în interesul consumatorilor şi participanţilor la piaţă”, mai spun reprezentanţii companiei.

Netcity Telecom face parte dintr-un grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii de energie şi telecomunicaţii, alături de Electrogrup,  Direct One, Nova Power & Gas, precum şi WESEE, în care grupul are o deţinere de 40%, grup reunit sub umbrela holding-ului Electrogrup Infrastructure.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.