Un procuror slovac a identificat o femeie, Alena Zs., ca fiind comanditara asasinatului jurnalistului de investigaţie slovac Jan Kuciak, plătită cu suma de 70.000 de euro, în februarie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kuciak a anchetat cu privire la legături între mafia calabreză 'Ndragheta şi politicieni slovaci. Dublul asasinat al jurnalistului şi logodnicei sale a provocat manifestaţii importante contra Guvernului slovac şi a condus la demisia fostului premier Robert Fico.

”Alena Zs. a ordonat crima, Tomas Sz. i-a ucis prin împuşcare, Miroslav M. era şoferul, iar Zoltan A. un intermediar”, a declarat luni procurorul, care nu şi-a precizat numele, într-o conferinţă de presă, la Bratislava.

Aceste patru persoane au fost reţinute săptămâna trecută, inculpate şi plasare în arest.

Asasinatul a fost plătit cu suma de 70.000 de euro, dintre care 50.000 de euro în numerar, iar 20.000 de euro prin stingerea unei datorii a lui Zoltan A. către Alenz Zs., a precizat acelaşi magistrat.

Dezvăluirea numelor de familie ale suspecţilor de către instituţii judiciare este interzisă în Slovacia.

”Doar asasinarea lui Jan Kuciak a fost ordonată. Logodnica sa a fost o victimă nevinovată care s-a aflat în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit”, a declarat el.

Mai multe publicaţii slovace, inclusiv cotidianul Dennik N, scriu că Alena Zs., în vârstă de 44 de ani, lucra ca interpretă din italiană pentru controversatul om de afaceri slovac Marian Kocner, ale cărui activităţi au făcut obiectul unor anchete jurnalistice ale lui Jan Kuciak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.