Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Yuka Ogata, o politiciană japoneză care a fost forţată să părăsească o şedinţă a consiliului municipal anul trecut pentru că a venit cu copilul său de şapte luni, a fost din nou dată afară, de data aceasta pentru că a mestecat o pastilă de tuse, scrie The Guardian.

Ogata a fost nevoită să părăsească şedinţa consiliului municipal din Kumamoto vineri după ce a refuzat să îşi ceară scuze pentru incident. Ea consideră că aacţiune face parte dintr-un efort de a pune piedici încercărilor sale de a aduce o atmosferă mai relaxată şedinţelor de consiliu.

Ea susţine că atitudinile faţă de ea s-au înrăutăţit după ce şi-a adus copilul la şedinţa de consiliu din noiembrie 2017. Ea a cerut atunci permisiunea de a-şi alăpta copilul în sala de dezbateri sau să îi fie furnizate servicii de îngrijire a copilului în clădirea municipală, ambele cereri fiind refuzate.

„Mulţi dintre consilieri m-au criticat în mod deschis, sugerând că nu sunt o mamă bună sau că mulţi cetăţeni consideră că este revoltător ca membrii consiliului municipal să primească servicii de îngrijire a copilului”, a declarat Ogata.

Ogata a fost întreruptă în timp ce îşi ţinea discursul de către preşedintele consiliului, Shinya Kutsuki, care a întrebat-o dacă are ceva în gură. Ea a explicat că mestecă o pastilă de tuse pentru că suferă de o răceală şi nu a vrut să perturbe şedinţa prin tusea sa.

Şedinţa a fost suspendată iar membrii consiliului au votat în favoarea formării unui comitet ad-hoc pentru a decide pedeapsa lui Ogata. Ei au decis că ea ar trebui să îşi ceară scuze. Ogata a refuzat iar comitetul a votat apoi pentru a o suspenda pentru restul zilei.

„Este inacceptabil ca un adult responsabil să pună întrebări cu o pastilă de tuse în gură. Trebuie să recunoască că ea a greşit”, a declarat primarul oraşului Kumamoto, Kazufumi Onishi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.