Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni, la Craiova, că au fost desemnaţi câştigătorii lucrărilor de proiectare şi execuţie a primelor două tronsoane ale drumului expres Craiova-Piteşti, care au o lungime de 58 de kilometri. Ea s-a declarat convinsă că "cei 58 de kilometri aferenţi tronsoanelor I şi II va duce" la decongestionarea traficului în localităţile Balş şi Slatina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi au fost desemnate contractele pentru proiectare şi execuţie pentru drumul expres, în regim de autostradă, Craiova - Piteşti, tronsoanele I şi II. Durata de execuţie este de 36 de luni, iar perioada pentru garanţie este de şapte ani. (...) Pentru noi, pentru dumneavoastră este important să demarăm acest proiect, iar cei 58 de kilometri aferenţi tronsoanelor I şi II sunt convinsă că va duce la decongestionarea mult aşteptată a traficului în localităţile Balş şi Slatina”, a declarat Viorica Dăncilă, care a făcut acest anunţ alături de ministrul Transporturilor, Lucian Şova. 

La rândul său, Şova a spus că cele două companii desemnate prezintă garanţii că lucrările vor fi făcute la timp. De asemenea, el a susţinut că nu există niciun risc ca procedura de atribuire a contractelor să se prelungească. 

"CNAIR a desemnat câştigătorii pentru cele două tronsoane de autostradă, este vorba de două companii care din punctul meu de vedere prezintă garanţii că aceste lucrări vor fi făcute la timp. Vom traversa o perioadă de 10 zile în care vor putea fi depuse contestaţii, însă este încurajator faptul că cele care au fost depuse deja la CNSC au fost respinse, astfel încât, după părerea mea, nu există premise ca procedura de atribuire a acestor contracte să se prelungească. (...) Ne vom concentra atenţia ca lucrările să înceapă mai ales în zonele cele mai fierbinţi şi mă refer aici la Balş şi Slatina”, a spus Şova.

Ministrul a adăugat că şi managementul traficului în Balş va fi îmbunătăţit, în contextul în care CNAIR a finalizat procedura de achiziţie a unui sistem de semaforizare inteligentă. 

Premierul Viorica Dăncilă a participat luni la deschiderea anului universitar la Universitatea din Craiova, apoi a mers să viziteze Fabrica de Avioane, fiind însoţită de ministrul Muncii, Lia olguţa Vasilescu, fost primar al Craiovei, şi de ministrul Transporturilor, Lucian Şova.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.