O falie în securitatea unei aplicaţii mobile a Partidului Conservator britanic a dezvăluit temporar, sâmbătă, datele personale ale miniştrilor şi deputaţilor conservatori, inclusivnumărul de telefon mobil al fostului şef al diplomaţiei Boris Johnson, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al Partidului Conservator a dat asigurări că problema a fost ”rezolvată” între timp şi că aplicaţia funcţiona ”în deplină securitate”.

Potrivit presei britanice, mai mulţi miniştri, inclusiv de prim-plan, au primit diverse apeluri în urma divulgării acestei probleme de securitate, cu o zi înaintea deschiderii Congresului anual al Partidului Conservator, duminică, la Birmingham, în centrul Angliei.

Dawn Foster, o jurnalistă de la cotidianul The Guardian, a fost una dintre primele care a descoperit falia. Ea a explicat, pe Twitter, că era de ajuns, pentru a ajunge la datele personale ale unui membru de partid, să te conectezi folosind adresa de e-mail pe care acesta a folosit-o pentru a se înscrie la acest Congres. Nicio parolă nu era necesară.

Aplicaţia ”mi-a permis să mă conectez ca fiind Boris Johnson şi mi-a dat în mod direct toate detaliile folosite la înscrierea sa”, a spus ea.

Fotografia de profil a ministrului Mediului Michael Gove a fost înlocuită cu cea a magnatului de presă Rupert Murdoch, angajatorul acestuia pe când era jurmalist, potrivit Press Association (PA).

Agenţia de presă britanică precizează că aplicaţia a fost concepută de societatea australiană Crowd Comms.

Autoritatea britanică de reglementare a datelor personale - ICO - a anunţat că a deschis o anchetă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.