Ministerul Apărării din Belgia va în judecată Google pentru că nu a respectat solicitările sale de a cenzura imaginile din satelit cu baze militare importante, conform unei purtătoare de cuvânt a ministerului, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Făcând referire la securitatea naţională, ministerul a comunicat că a cerut ca Google să cenzureze imaginile cu baze militare importante şi centrale nucleare din serviciul său de hărţi.

„Ministerul Apărării va da în judecată Google”, a declarat purtătoarea de cuvânt, fără să ofere mai multe detalii.

Google a respectat cereri similare de la alte guverne privind hărţile din Google Earth, Google Maps şi modul Street View.

Google a comunicat că lucrează cu guvernul belgian de doi ani pentru a răspunde la problemele ridicate de Ministerul Apărării.

„Este păcat că Ministerul Apărării din Belgia a decis să ia această măsură. Am lucrat cu ei de peste doi ani şi am făcut modificări la hărţi acolo unde ni s-a cerut şi unde a fost legal”, a declarat Michiel Sallaaets, un purtător de cuvânt al Google în Belgia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.