Angajamentul pro-european al Republicii Moldova şi caracterul ireversibil al reformelor realizate în acest scop sunt esenţiale, a arătat preşedintele Klaus Iohannis, în discuţiile avute, joi, cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, în marja segmentului de nivel înalt al celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. De asemenea, şeful statului român a subliniat importanţa unei bune comunicări strategice atât în relaţia cu Uniunea Europeană, cât şi cu cetăţenii Republicii Moldova, pentru explicarea eforturilor de reformă şi, respectiv, a beneficiilor apropierii de UE şi a rezultatelor concrete obţinute în acest proces.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a avut, la New York, în marja participării la segmentul de nivel înalt al celei de a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, o întrevedere bilaterală cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, discuţiile vizând modalităţile de aprofundare şi extindere a cooperării bilaterale, în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

"Astfel, preşedintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României cu privire la susţinerea opţiunii europene, a modernizării şi a transformării democratice a Republicii Moldova, pentru a genera beneficii directe pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor săi. În acest sens, preşedintele României a evidenţiat că angajamentul pro-european al Republicii Moldova şi caracterul ireversibil al reformelor realizate în acest scop sunt esenţiale. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat importanţa unei bune comunicări strategice atât în relaţia cu Uniunea Europeană, cât şi cu cetăţenii Republicii Moldova, pentru explicarea eforturilor de reformă şi, respectiv, a beneficiilor apropierii de UE şi a rezultatelor concrete obţinute în acest proces", precizează Administraţia Prezidenială.

Conform sursei citate, premierul Pavel Filip l-a asigurat pe preşedintele Iohannis de hotărârea autorităţilor de la Chişinău de a continua procesul de apropiere de Uniunea Europeană şi de a stărui în eforturile de reformă în spirit european, pe baza Acordului de Asociere, inclusiv în perioada rămasă până la alegerile parlamentare din Republica Moldova. De asemenea, prim-ministrul Republicii Moldova a exprimat interesul deosebit pentru continuarea proiectelor bilaterale de interconectare, cu precădere în domeniul energetic şi cel al transporturilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.