Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au ridicat 52 de kilograme de muguri de canabis de la o grupare care ar fi cultivat droguri în mai multe solarii, cu o suprafaţă totală de peste 800 de metri pătraţi. Drogurile erau destinate pieţei europene. Două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi, au destructurat o grupare infracţională de trafic de droguri, în momentul în care membrii acesteia ar fi adunat recolta.

”Din cercetări a rezultat faptul că aceştia ar fi achiziţionat, în prealabil, un teren agricol, pe raza comunei Mironeasa, judeţul Iaşi, unde ar fi amenajat mai multe solarii cu o suprafaţă totală de peste 800 de metri pătraţi, unde, sub pretextul că ar cultiva legume pentru export, ar fi înfiinţat o plantaţie de peste 2.000 de plante de canabis”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Poliţia Română.

Potrivit documentului, suspecţii ar fi locuit într-un imobil închiriat, pe raza comunei Miroslava, judeţul Iaşi, unde ar fi depozitat şi produsul finit.

La percheziţionarea serelor înfiinţate, a fost descoperită aparatură performantă de creştere a acestor plante, precum şi ustensile pentru recoltarea şi prelucrarea lor.

Potrivit poliţiştilor, o parte dintre plante ar fi fost valorificate sub formă de canabis, iar altele ar fi fost transformate în rezină de canabis, pentru a fi mai uşor de transportat şi ar fi fost disimulate în doze de aluminiu (de răcoritoare), pentru a nu atrage atenţia.

Substanţa vegetală ar fi fost depozitată în lăzi frigorifice, în vederea transformării acesteia în rezină de canabis. Drogurile de risc nu ar fi fost destinate pieţei interne, ci celei europene.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 52 de kilograme de muguri de canabis şi 656 de grame de rezină de canabis.

De asemenea, au fost ridicaţi bani, echipamente folosite pentru creşterea şi prelucrarea culturii de canabis, telefoane mobile, cântare electronice, seminţe şi substanţe utilizate la fertilizarea şi tratarea culturii.

Patru persoane au fost conduse la audieri. Două dintre acestea au fost reţinute, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. Ulterior, cele două persoane urmează a fi prezentate instanţei de judecată, cu propuneri legale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.