Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Idiş - TES Fest va avea loc în perioada 7-14 octombrie, cu ocazia aniversării de 70 ani a Teatrului Evreiesc de Stat cu această titulatură şi a 142 de ani de la înfiinţarea primului teatru profesionist de limbă idiş din lume în România, la Iaşi, în anul 1876, de către scriitorul şi artistul Avram Goldfaden.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Idiş - TES Fest vor fi prezente trupe de teatru profesioniste de limbă idiş din întreaga lume - SUA, Israel, Franţa, Republica Moldova, Austria, Polonia, formaţii şi interpreţi de muzică klezmer de renume mondial, menite să aducă în atenţia publicului cultura idiş, sub toate aspectele sale.

De asemenea, vor fi organizate şi o serie de evenimente conexe: workshop-uri de cultură idiş realizate de mari personalităţi artistice, întâlniri tematice, proiecţii de film, dar şi două expoziţii despre istoria şi activitatea Teatrului Evreiesc din România.

Festivalul se adresează publicului larg, de toate categoriile de vârstă, şi îşi propune să deschidă, prin mijloace de expresie specifice, o poartă de cunoaştere, contribuind astfel la înţelegerea, acceptarea şi apropierea între culturi.

Teatrul Evreiesc de Stat are ca scop principal păstrarea şi promovarea teatrului şi culturii de limbă idiş, cultivarea şi promovarea tradiţiilor evreieşti, propagarea culturii prin cunoaşterea limbii, literaturii şi tradiţiilor, susţinând de peste şase decenii multiculturalismul şi plurilingvismul.

Biletele pentru toate evenimentele prezentate în cadrul TES Fest pot fi achiziţionate exclusiv din reţeaua mystage atât online, cât şi de la casa de bilete a teatrului (str. Iuliu Barasch, nr. 15).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.