Un microbuz românesc a fost implicat vineri într-un accident rutier în Slovacia, conform MAE un pasager fiind grav rănit, celelalte persoane aflate în autovehicul având răni superficiale. Ulterior, MAE a precizat că starea celui rănit grav s-a ameliorat şi că va fi supus unei evaluări medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ambasada României în Republica Slovacă urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 21 septembrie 2018, în apropierea localităţii Sekule, pe autostrada D2, incident în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România şi un autocamion. (...) Potrivit datelor obţinute până în prezent de către reprezentanţii misiunii diplomatice, un cetăţean român a fost grav rănit, fiind transportat de urgenţă la o unitate medicală din Bratislava. Ceilalţi pasageri au suferit leziuni superficiale, în prezent beneficiind de asistenţă medicală de specialitate", anunţă MAE.  
 
Ulterior, MAE a anunţat că cetăţenii români răniţi uşor în urma evenimentului rutier au fost externaţi şi urmează să se deplaseze în România în perioada imediat următoare, iar starea persoanei rănite grav s-a ameliorat, urmând a fi supusă unei evaluări sâmbătă.
 
Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al misiunii diplomatice: + 43 1 503 24 64,  apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al ambasadei: +421 902 411 268.
 
Ambasada România la Bratislava monitorizează cu prioritate situaţia, este în contact permanent cu autorităţile locale şi unităţile medicale unde se află internaţi cetăţenii români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.