Papa Francisc a acceptat demisia a doi episcopi din Chile, numărul celor care au demisionat din cauza unui scandal sexual ajungând astfel la şapte, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vaticanul a anunţat vineri printr-un comunicat că cei doi sunt episcopii Carlos Eduardo Pellegrin Barrera din San Bartolome de Chillan şi Cristian Enrique Contreras Molina din San Felipe. În ambele cazuri, Pape Francisc a numit alţi episcopi drept comisari pentru a conduce bisericile respective până la noi ordine.

Papa Francisc a acceptat demisia altor cinci episcopi în luna iunie, la o lună după ce toţi episcopii din Chile s-au oferit să demisioneze în masă în timpul unei întâlniri de urgenţă cu Papa privind acuzaţiile că a fost ascuns un abuz sexual în Biserica Catolică din Chile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.