Lansarea albumului-document "Bucureştiul mutilat", de Andrei Pandele, un volum cu fotografii de Andrei Pandele, Dan Vartanian, Dan Dinescu, Sorin Vasilescu, Peter Derer, Şerban Lăcriţeanu, Andrei Bîrsan, Nic Hanu, Radu Ştefănescu, apărut recent la Editura Humanitas, va avea loc marţi, la ora 19.00, la Librăria de al Cişmigiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La eveniment vor vorbi arhitectul Andrei Pandele, istoricul Alina Pavelescu şi publicistul Cristian Pătrăşconiu.

Accesul este gratuit pe baza unei rezervări prin Eventbook.

Cine a trăit în Bucureştiul anilor 1970-’80 nu poate să nu aibă o tresărire la vederea imaginilor surprinse în acea epocă de arhitectul şi urbanistul Andrei Pandele, dar şi de alţi opt fotografi bine-cunoscuţi: tablourile fixate pe peliculă au viaţa şi atmosfera timpului, dar mai ales emană un soi de familiaritate mergând până la strania senzaţie de déjà-vu. În miezul albumului-document se află capitala demolată sălbatic de Ceauşescu în anii care au urmat cutremurului din ’77, flancată de priveliştile oraşului dinainte şi de după mutilare.

În încheierea volumului, Andrei Pandele demonstrează cu argumente, planuri şi cifre dureroasa absurditate a proiectului urbanistic ceauşist.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.