Partidul Mişcarea Populară a sesizat miercuri, 19 septembrie, Avocatul Poporului în legătură cu ordonanţa de urgenţă a Guvernului 86/2018, prin care prim-ministrul Dăncilă a decis, de la sine putere, că doar partidele politice parlamentare cu grup parlamentar propriu în ambele camere ale Parlamentului pot avea delegaţi în secţiile de votare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Actuala putere foloseşte Referendumul ca pretext pentru răfuieli politice, cu riscul de a compromite o iniţiativă civică susţinută de 3 milioane de cetăţeni. Este limpede că ţinta acestei ordonanţe este PMP. La fel de limpede este faptul că este o dedicaţie specială pentru noi din partea doamnei Carmen Dan, autoarea documentului, pentru insistenţa noastră în a depune o moţiune de cenzură împotriva acestui Guvern de incompetenţi. Doar dictatorii recurg la asemenea măsuri josnice, dar, mai important, neconstituţionale. Lucrurile însă nu vor rămâne aşa”,a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac.

PMP a sesizat, de asemenea, Comisia de la Veneţia în acest caz. O scrisoare în acest sens a fost transmisă preşedintelui Comisiei, domnului Gianni Buquicchio. Codul bunelor practici în materie de referendum adoptat de către Comisie stipulează faptul că „aspectele fundamentale în materia dreptului referendar nu trebuie modificate cu cel puţin un an înainte de referendum”.

„Vom ataca pe toate căile posibile această decizie abuzivă şi neconstituţională. Din păcate, fiind OUG, nu putem sesiza noi, în mod direct, CCR. De aceea, am sesizat astăzi Avocatul Poporului, singura instituţie care o poate face. Ne vom face singuri dreptate. Asta o putem promite”, a conchis liderul deputaţilor PMP.

Găsiţi, alăturat, cele două sesizări transmise Avocatului Poporului şi, respectiv, Comisiei de la Veneţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.