Google a început să-şi doteze maşinile cu senzori care măsoară calitatea aerului în zonele în care circulă pentru a realiza imaginile necesare serviciului Street View.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca urmare a unui contract cu startup-ul Aclima din San Francisco, maşinile pe care Google le foloseşte în cadrul serviciului său de mapare au început să fie dotate cu senzori conectaţi la internet care măsoară calitatea aerului.

Primele maşini Google dotate cu astfel de senzori pot fi deja văzute în partea vestică a Statelor Unite şi în Europa, dar şi în Mexic şi Australia.

50 de maşini dotate cu senzori circulă în prezent în Huston, Sydney şi Mexico City. În Londra, senzorii de pe maşinile Google fac măsurători la fiecare 30 de metri parcurşi.

Senzorii în cauză măsoară nivelul de dioxid şide  monoxid de carbon, oxid de azot, dioxid de nitrogen şi ozon. Datele colectate sunt făcute publice prin intermediul site-ului Google BigQuery.

Senzorii aflaţi în mişcare, spre deosebire de cei imobili montaţi în multe oraşe, realizează această măsurătoare la nivelul străzii, acolo unde oamenii circulă şi respiră, ceea ce face ca datele să fie mai relevante.

Informaţiile culese cu ajutorul senzorilor folosiţi de Aclima au fost deja folosiţi în cadrul unui studiu ştiinţific care arată că pe distanţe de câteva zeci de metri calitatea aerului poate fi radical diferită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.