Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat miercuri, la Digi 24, că dacă ANAF nu va realiza planul pe care l-a propus pentru anul în curs privind colectarea taxelor, plan în baza căruia a fost construit bugetul de stat, şefii ANAF vor fi schimbaţi din funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eugen Teodorovici a spus miercuri seară că în ceea ce priveşte colectarea TVA România "trebuie să acţioneze radical” şi promite schimbări în ceea ce priveşte gradul de colectare al acestei taxe, întrucât ţara noastră este pe unul dintre ultimele locuri la nivel european în aceasă privinţă.  

"Dacă planul ANAF-ului arată clar o creştere, nimeni nu poate să o conteste. Eu în special mă uit în planul ANAF-ului la zona de TVA, accize, taxe vamale. Asta a fost discuţia mea cu ANF-ul foaret clară: nu admit, până la final de an nici măcar un leu scădere sub acest plan”, a spus ministrul.

Întrebat cu cât este în urmă Agenţia de Administrare Fiscală în ceea ce priveşte colectarea acestor taxe, Teodorovici a spus că, faţă de anul trecut, încasările ANAF sunt mai mari în toate zonele, însă ANAF a propus la începutul anului un plan pe baza căruia s-a făcut legea bugetului, iar acel plan trebuie respectat.

"Repet, nu voi accepta nici măcar un leu sub acel plan. Dacă nu, înseamnă că trebuie luate măsuri. Am dat exemplu de Justiţie. Cel puţin la fel de mult şi aici trebuie schimbate lucrurile. Eu nu pot să accept ideea că România are de recuperat TVA din economie, să ştiu că am nevie pe zona de sănătate şi nu pot să dau bani pentru că am de recuperat bani din altă parte. Nu pot să accept ca un funcţionar public să nu-şi facă treaba. Nu se discută! Şi poate pe viitor planul ANAF-ului trebuie să fie în acest fel. Astăzi el se face şi de cele mai mute ori se depăşeşte, pentru că tot timpul este făcut sub potenţial şi am spus-o colegilor mei, nu ştiu dacă or să fie foarte fericiţi de această aborrdare: planul ANAF-ului este cât economia trebuie să aducă bugetului de stat. Asta este planul ANAF, ceea ce este o utopie, că nicăieri nu se aduce probabil sută la sută cât economia poate să aducă statului. Dar orice nerealizare pe acest plan poate utopic înseamnă nerealizare de plan pentru ANAF. Deci eu nu pot să acept că ANAF-ul face un plan, dar nu ia în calcul acel gap de TVA, vreau să văd măsuri concrete pentru ca acesta să se reducă foarte mult”, a spus Teodorovici.

 Întrebat dacă şefii ANAF vor fi schimbaţi din funcţii dacă la finalul anului planul propus de instituţie nu va fi realizat, ministrul Finanţelor a răspuns: "Categoric”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.