Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, susţine că atâta vreme cât în România există oameni care "au stat în puşcărie în mod nejustificat” înseamnă că trebuie schimbate legi şi reformate instituţii, în acest cotext el relatând că le-a spus unor oficiali europeni să aplice în ţările lor legislaţia din România, pentru a vedea dacă aceasta are nevoie să fie schimbată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eugen Teodorovici a relatat, miercuri seară, într-o emisiune la Digi 24, că a avut o discuţie cu oficiali europeni, la o reuniune de săptămâna trecută a miniştrilor de Finanţe şi că, întrebat fiind despre justiţia din România, le-a spus acestora că dacă oameni nevinovaţi sunt condamnaţi, atunci e nevoie de schimbare legislativă şi de reformarea unor instituţii.

"Ca cetăţean am două elemente pe care tot timpul le spun. Atâta timp cât un cetăţean român a stat în puşcărie în mod nejustificat şi în urma unei hotărâri a instanţei s-a dovedit clar că a fost nejustificat în puşcărie, acel om şi-a pierdut familie, poate, carieră şi viaţa personală, nu i-o mai poate da nimeni înapoi, că e politican sau om simplu, nu contează, e un abuz. Atunci înseamnă că am legi care trebuie schimbate, instituţii care trebue poate reformate şi persoanele care sunt în acele sisteme trebuie să fie şi ele, poate, să aibă un alt profil. Pentru că înseamnă că de undeva se întâmplă lucrurile astea: fie că legea a fost prost făcută, poate prost interpretată”, a afirmat Teodorovici.

El a spus că le-a recomandat unor oficiali europeni să aplice în ţările lor legislaţia din România, pentru a vedea dacă este nevoie ca aceasta să fie schimbată.  

"A doua chestiune, am spus: <<aplicaţi voi în ţările voastre, de acolo de unde criticaţi România, unii dintre voi, nu toţi, aplicaţi legile din România şase luni de zile, nu mai mult, şi veţi vedea pe propria voastră piele ce înseamnă sau dacă trebuie modificat cea în România>>”, a adăugat ministrul Finanţelor.

În acest context, Teodorovici a spus că nu crede că există  un caz similar cu ce se întâmplă în România în ceea ce priveşte sistemul judiciar. "Avem oameni politici din toate partidele, oameni simpli, oameni de afaceri, oameni din zona de economie, companii distruse practic pe răfuieli politice, pe alte motive şi unde ne duce lupta asta?”, a mai afirmat Teodorovici.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.