Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Timişoara, răspunzând unei întrebări, că actuala coaliţie de guvernare poate duce la bun sfârşit mandatul, însă acest lucru ar fi un dezastru şi că liderul liberalilor, Ludovic Orban, este cel mai important aliat al Guvernului Dăncilă şi al liderului PSD, Liviu Dragnea, "fără intenţie, din lipsă de inteligenţă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă el consideră că actuala coaliţie de guvernare poate duce la capăt acest mandat, Victor Ponta a răspuns că acest lucru este posibil, însă ar fi un dezastru pentru România. Mai mult, Ponta a declarat că, "fără intenţie", Ludovic Orban este aliatul social-democraţilor.

"Poate (actuala coaliţie să îşi după la capăt mandatul - n.r.), dar ar fi un dezastru. Eu mai spun o dată şi o să mai spun: în acest moment, cel mai important aliat al Guvernului Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea, fără intenţie, din lipsă de inteligenţă, este Ludovic Orban. PNL, USR, PMP sunt în opoziţie, trebuie să facă moţiuni de cenzură, dar trebuie să spună anumite lucruri. Nu venim noi la guvernare, decât în urma unor alegeri. Mi se pare că domnul Cioloş a fost suficient de deştept să spună chestia asta. Noi sprijinim orice variantă din PSD-ALDE care însă să revină la o politică pro-europeană şi democratică. Dacă domnul Orban o ţine zi de zi că să o dăm jos pe Dăncilă ca să vină Orban, vă anunţ că o să rămână cu Dăncilă de acum încolo. Dacă nu înţeleg că acţiunile lor, cum a fost moţiunea simplă de astăzi împotriva lui Carmen Dan e o prostie… De aceea nici nu am stat la vot", a declarat Ponta.

Liderul Pro România a mai spus că este de părere că violenţele din 10 august au fost iniţiate şi pregătite de Carmen Dan, ministrul de Interne.

"Noi credem şi susţinem că violenţele din 10 august au fost iniţiate, pregătite, instigate de către Carmen Dan şi echipa sa politică. Dar dacă nu există coordonare, inteligenţă politică şi bun simţ, răspunsul meu este da, putem să rămânem mult timp cu Dăncilă, până la alegeri", a afirmat Ponta.

Victor Ponta a adăugat că Pro România încearcă să construiască o alternativă la ceea ce este PSD astăzi.

"Încercăm să construim o alternativă, încercăm să ajutăm pe toţi cei care vor să facă o schimbare a situaţiei actuale, care e o situaţie foarte rea din punct de vedere social, economic, politic. Ne-am delimitat şi am spus foarte clar că nu putem să tăcem din gură când în România, în Bucureşti se întâmplă violenţe împotriva oamenilor, aşa cum nu au mai fost de la mineriade. Putem să vorbim despre ce se întâmplă în zona economică, proiecte mari care nu s-au mai realizat şi despre faptul că este o guvernare ruşinoasă, dezastruoasă pentru România. Mai avem trei luni, o să preluăm preşedinţia Uniunii Europene şi o să ne facem de râs cu Dăncilă, Andruşcă, Dan şi toţi portarii şi şoferii de la CJ Teleorman care ne conduc şi e o mare oportunitate pe care România o ratează. O foarte mare oportunitate de a arăta că suntem o ţară modernă, o ţară care încearcă să se urce în trenul european mai repede", a declarat Ponta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.