Pentru a treia oară în istorie România va găzdui FIBA 3x3 Europe Cup – turneul final al Campionatului European de Baschet 3x3, eveniment care se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 14-16 septembrie şi va fi găzduit de către Circul Metropolitan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este pentru prima oară în istoria aceste discipline olimpice când un eveniment se desfăşoară într-o arenă de circ, iar spectacolul gândit de organizatori va include o premieră şi pentru sportul românesc: echipele vor fi prezentate în cadrul unor proiecţii 3D pe suprafaţa de joc, la fel ca în NBA, liga profesionistă nord-americană.

Cele mai bune 24 de echipe din Europa (12 la feminin şi 12 la masculin) îşi vor disputa supremaţia în cadrul unui eveniment care include, pe lângă meciurile de baschet, numeroase momente de entertainment. Artişti ai Circului Metropolitan, majoretele de la Dracula’s Girls precum şi celebra trupă italiană de freestyle DaMove Crew vor evolua în pauzele dintre meciuri.

Spectatorii vor beneficia de distracţie nu doar în arenă ci şi în zona fanilor, care va fi amenajată pe holurile Circului Metropolitan din Bucureşti. Zona de jocuri pe calculator şi console, street food, concursuri cu premii şi magazinul fanilor îşi aşteaptă vizitatorii de toate vârstele pe parcursul celor trei zile de eveniment.

Naţionalele de baschet 3x3 ale României vor lupta din nou pentru gloria europeană după ce în 2014 băieţii cucereau aurul, iar în 2016 era rândul fetelor să obţină medalii, de această dată de argint. Băieţii vor juca meciurile din grupă vineri, 14 septembrie, în timp ce fetele vor evolua sâmbătă 15 septembrie. Ziua de duminică este rezervată meciurilor eliminatorii.

La drum către turneul final au pornit în total 59 de echipe naţionale, cumulat la masculin şi feminin, din 33 de ţări, care şi-au obţinut biletele către Bucureşti în urma a trei turnee de calificare: Constanţa (România), Poitiers (Franţa) şi Escaldes-Engordany (Andorra).

România a fost calificată din oficiu la turneul final, ca ţară organizatoare, dar a participat la turneul de la Constanţa. Fetele au reuşit să încheie competiţia fără înfrângere, în timp ce băieţii au cedat cu Serbia, campioana mondială, în sferturile de finală.

Baschetul 3x3 a fost inclus în 2017 pe lista disciplinelor olimpice, urmând să debuteze la ediţia Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice.

INTRAREA LA EVENIMENT ESTE LIBERA!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.