Academia Americană de Film a anunţat joi că renunţă pentru moment la introducerea categoriei „Best Popular Film” pentru gala Oscar din 2019, după ce iniţiativa a fost criticată de personalităţi din industrie, dar şi de public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea, anunţată în urmă cu o lună, a fost primită cu scepticism. AMPAS a transmis într-un comunicat că „implementarea oricărui nou premiu după nouă luni de la începutul anului presupune provocări pentru filmele care au fost deja lansate” şi că iniţiativa trebuie rediscutată.

Academia a precizat că „noua categorie Oscar nu va fi prezentată la viitoarea a 91-a ediţie a galei”, care va avea loc în februarie 2019.

„Au existat multe reacţii la introducerea noului premiu şi recunoaştem nevoia de discuţii suplimentare cu membrii noştri”, a transmis în acelaşi comunicat Dawn Hudson, CEO al Academiei.

Ideea unei categorii separate pentru filmele populare a fost văzută ca o încercare de a creşte audienţa TV a ceremoniei anuale. În martie 2018, 26,5 milioane de americani au urmărit gala, aceasta fiind cea mai scăzută audienţă din cei 90 de ani de istorie a ceremoniei.

În plus, joi, Academia a mai transmis că va continua planurile de reducere a duratei ceremoniei - la trei ore -, cu şase până la opt categorii prezentate în timpul pauzelor publicitare. Acestea vor fi apoi editate şi difuzate.

Cea de-a 91-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc la Los Angeles pe 24 februarie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.