Producătoarea Kathleen Kennedy, cunoscută pentru „E.T.” şi „Star Wars”, actriţa Cicely Tyson, care a jucat între altele în „The Help”, şi compozitorul Lalo Schifrin, care a semnat coloana sonoră a filmului „Dirty Harry”, vor primi din partea Academiei Americane de Film trofee onorifice pentru întreaga carieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kennedy va fi distinsă cu acest trofeu împreună cu soţul ei, producătorul Frank Marshall. Ea va fi prima femeie care va primi premiul „Irving G. Thalberg Memorial”, care este acordat anual producătorilor de către Academie.

Kennedy şi Marshall au pus bazele Amblin Entertainment împreună cu regizorul Steven Spielberg, în 1981, companie care a produs succese de box office ca „E.T. The Extra Terrestrial”, „Raiders of the Lost Ark”, „Jurassic Park” şi „The Color Purple”.

În 2012, Kennedy a devenit preşedintă a Lucasfilm, şi a readus pe marile ecrane franciza „Star Wars”, prin „Star Wars: The Force Awakens”, „Star Wars: The Last Jedi” şi „Rogue One: A Star Wars Story”.

Tyson, născută în urmă cu 93 de ani la New York, este una dintre cele mai apreciate actriţe afro-americane de film, teatru şi televiziune. Între rolurile ei recente se numără cele din „The Help” (2011) şi „Diary of a Mad Black Woman” (2005). Ea va primi un Oscar onorific pentru întreaga carieră.

Muzicianul argentinian Lalo Schifrin, compozitorul coloanei sonore a lungmetrajului „Dirty Harry” (1971, r. Don Siegel), va primi, de asemenea, un Oscar onorific pentru întreaga carieră, împreună cu agentul Marvin Levy, care a lucrat timp de peste 40 de ani cu Spielberg.

Academia Americană de Film (AMPAS, Academy of Motion Picture Arts and Sciences), care organizează anual gala Oscarurilor, a transmis că gala în cadrul căreia vor fi înmânate trofeele onorifice va avea loc la Los Angeles, în noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.