Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut, la Antena 3, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu a dat până acum Ordonanţa de urgenţă pentru amnistie şi graţiere pentru că a vrut să aibă “o monedă de schimb cu lume importantă”. Edilul spune Ordonanţa va fi emisă când Dragnea va avea nevoie, altfel “rămâne fără acest mic obiect de şantaj”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Dacă dorea domnul Dragnea să dea amnistie şi graţiere, dădea, dar nu a dat-o pentru că a vrut să aibă această monedă de schimb cu lume importantă şi cu oameni care au aşteptat şi aşteaptă în continuare. Probabil că o va da, dacă va avea nevoie, pentru că altfel rămâne fără acest mic obiect de şantaj. În cazul în care proiectul va fi unul neconsolidat juridic, va fi o fantezie, o greşeală, o eroare, o încropeală juridică, atunci colegii noştri care vor aviza aşa ceva, vor avea probleme, posibil, şi ei penale. Acel proiect nici la Monitor nu va ajunge, nu va funcţiona nici măcar o clipă”, a susţinut Gabriela Firea.

De asemenea, tot miercuri, într-o conferinţă de presă, Firea a susţinut că a fost lansată la adresa ei o "acuzaţie diabolică, transmisă în interiorul şi exteriorul ţării", conform căreia ea s-ar fi transformat în purtătorul de cuvânt al celor care se opun graţierii şi amnistiei, subliniind că acest subiect nu a fost discutat în PSD, ci doar de Liviu Dragnea cu câţiva apropiaţi. Ea a spus, în acest context, că nu este împotriva niciunei legi, dar că totul trebuie să fie în deplină legalitate, pentru ca PSD să nu treacă ruşinos prin istorie.

"Nu mă voi opune niciunui proiect dacă el este legal, corect conturat juridic, dar nu sunt de acord cu fanteziile, improvizaţiile juridice care înţeleg că se pun acum la cale", a susţinut Firea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.