Deputatul PNL Dan Vîlceanu a anunţat că a depus o plângere penală pe numele preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la Parchetul General, acuzându-l de abuz în serviciu. Deputatul spune că liberalilor li s-a respins solicitarea de a depune o moţiune simplă pe motiv că PSD nu a fost de acord cu titlul, iar Biroul permanent a refuzat convocarea unei sesiuni extraordinare în luna august, unde urma să se discute despre protestul din 10 august şi despre pesta porcină africană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi (miercuri - n.r.), am depus o plângere penală (la Parchetul General -n.r.) împotriva domnului Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, acuzaţia fiind aceea de abuz în serviciu. Camera Deputaţilor este insituţie care face legi în România şi cred că toţi românii sunt surpsinşi să audă că exact preşedintele acestei instituţii nu respectă legea. Aceste lucruri nu pot fi tolerate la nesfârşit. Vă aduc aminte că ne-a fost refuzată depunerea unei moţiuni pentru că lui Liviu Dragnea şi PSD-ului lui nu le-au convenit titlul. (...) Din punctul nostru de vedere, acest demers era absolut necesar", a declarat Dan Vîlceanu.

De asemenea, acesta îi reproşează liderului social-democraţilor şi faptul că că Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a respins solicitarea PNL de convocare a unei sesiuni extraordinare în luna august

"114 deputaţi au făcut o solicitare în care doream convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor pentru a discuta subiecte urgente şi importante, me refer la evenimentele din 10 august şi situaţia creată de pesta porcină afircană. Liviu Dragnea n-a dorit să convoace. Au fost respectate toate procedurile şi pur şi simplu am fost martorii unui abuz, iar disucţiile de acolo erau desprinse dintr-un film prost", a mai spus Vîlceanu.

Solicitarea făcută de partidele din opoziţie pentru convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară a fost respinsă în şedinţa Biroului Permanent care a avut loc pe 20 august, pe motiv că nu întruneşte toate prevederile legale şi regulamentare, nefiind însoţită de un proiect de hotărâre care să conţină toate detaliile, susţine vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, căreia Liviu Dragnea i-a delegat atribuţiile în perioada în care el este în concediu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.